Voorganger

Shalom!

Wie ben ik?

Mijn naam is Martijn Nijhoff. In 1974 ben ik in Almelo geboren. Opgroeien mocht ik in het mooie boerendorpje Hellendoorn in Overijssel. Na in meerdere plekken in Nederland te hebben gewoond, ben ik in 2001 verhuisd naar Drenthe. Hier in het mooie Drentse land heb ik mijn vrouw, Marjan, ook mogen leren kennen. In 2008 zijn we getrouwd en sindsdien mag ik mijn levensweg samen met haar bewandelen. Zij is mijn grote liefde, steun en toeverlaat.

Hoe ben ik voorganger geworden?

Door mijn ouders ben ik christelijk opgevoed en we gingen elke week trouw naar de kerk. Op mijn achttiende ben ik uit huis gegaan. Vanaf dat moment raakte het geloof steeds verder op de achtergrond…tot de dag kwam dat ik er eigenlijk niets meer mee deed. God was uit mijn leven verdwenen.

Maar de Heer had andere plannen voor mij. In 2008 haalde Hij mij terug naar Zijn kudde. In dat jaar kwam ik door persoonlijk ingrijpen van God tot geloof. En hoe! Mijn hele leven stond op z’n kop…maar wel in de meest positieve zin van het woord. Vanaf dat moment besefte ik: God bestaat, ik mag Zijn kind zijn en: Jezus Christus is Heer! Door deze levens veranderende gebeurtenis, veranderde mijn leven ook daadwerkelijk, want ik besefte: als Jezus mijn Heer is, dan moet Hij dat ook over mijn leven zijn. Vanaf die tijd wil ik Hem volgen…gaan in Zijn voetsporen…met vallen en opstaan…maar: achter Hem aan, richting Zijn komende Koninkrijk.

Maar God was nog lang niet klaar met mij. Hij riep mij tot het vak van predikant. In 2011 ben ik gestart met de studie theologie en in de zomer van 2018 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen aan het Baptisten Seminarium in Amsterdam. In 2019 ben ik als voorganger gestart in Emmen. En nu? Nu mag ik vanaf januari 2022 de Here en Zijn gemeente dienen in De Open Poort in Nieuw-Weerdinge.

Samen onderweg

Als voorganger van De Open Poort wil ik, met de andere broeders en zusters, samen onderweg zijn. Als ‘gezin van God’ met elkaar samen optrekken, elkaar tot steun zijn. Met Gods woord, de Bijbel, in de hand: gaan in de voetsporen van Jezus. Als Zijn discipelen Zijn liefde uitdragen naar de wereld. Aan de wereld laten zien: Hij is er, Hij heeft u lief. Aan de wereld vertellen: Wil je weten wie God is? Kijk dan naar Jezus. In Hem ontmoeten wij God Zelf! En dan zie je dat God liefde is, rechtvaardig en trouw…en nog zoveel meer dan dat, want God is zoveel groter dan wij als mens kunnen bevatten. Om zo samen als gemeente het goede nieuws, het evangelie, te verbreiden in de wereld.

Via deze weg wil ik u van harte uitnodigen: u bent welkom in De Open Poort. Kent U God al? Fantastisch! Zoekt u Hem? Dan wil ik u in het bijzonder uitnodigen. Uit eigen ervaring weet ik: een leven met Hem is zoveel mooier en rijker dan zonder Hem. En het is Christus Zelf die u roept, want Hij staat ook aan uw deur en Hij klopt. Als u de deur opent, zal Hij ook in uw leven komen.

Shalom Aleechem,

Ds. Martijn Nijhoff